Klubbens historie

Starten
Den første cykle klub i Slagelse by var både startet og opløst, da Slagelse Cykle Ring blev stiftet, den 11. Maj 1932 på initiativ af den aktive og energiske Åge Hass.

Han blev da også formand for klubben og var det indtil 1940.
Den stiftende generalforsamling blev holdt på Cafe` " Fyrtårnet " og der blev valgt en bestyrelse bestående af , foruden nævnte Åge Hass, som formand, kasserer: Robert Jensen, bestyrelsesmedlemmer: Poul Michelsen, Carl Aarslev, Erik Rasmussen og Børge Hansen.

Det var ikke aktive ryttere SCR manglede til at starte med, 15 indmeldte sig straks. Bestyrelsen arbejdede også aktivt, allerede den 12. juni 1932, blev det første åbne løb kørt.

Men ligesom i dag var det også dengang svært at skaffe penge til at drive klubben for, så SCR`s bestyrelse arrangerede bl.a. andespil og cykelbold i Anlægspavillonen, og på sådan en turnering kunne man dengang tjene 3-400 kr, hvilket var en pæn sum.

Når man ser tilbage på SCR`s historie tegnede alt fred og idyl, men selvfølgelig har der på den tid også været problemer.

Konkurrencemomentet var der selvfølgelig også dengang – men alligevel kunne man hygge sig omkring billardbordet i Slotskroens baglokale, det var datidens vinter gymnastik.

Også afslutningen på cykelløbene var dengang mere afslappende, der var kaffe og brød og hvis man kom til Jylland, var der også spisning, og først derefter var der præmie uddeling.

I SCR`s love fra dengang står der i paragraf 2: Klubbens formål er at virke for cykel sportens fremme, og på dette område varetage sine medlemmers interesser, samt selskabelighed.

Sportslig fremgang
På det rent sportslige punkt gik det godt fremad for SCR. De fik den første A- rytter i 1938, nemlig Carl Årslev og i 1940 blev Ivart Larsen nordisk mester i individuelt landevejsløb.

I 1941 var SCR oppe på 25 aktive ryttere, deriblandt 2 A- ryttere. Klubben var på det tidspunkt den bedste klub på Sjælland, og efter Køges løb kunne man læse følgende i Sorø Amtstidende: " Man må håbe, at det bliver sådan ved! Slagelse rytterne vandt alt".

At SCR virkelig var en god klub, bekræftes da også af pointskalaen for dette år, idet SCR`s seniorer indkørte ikke mindre end 134 point.
I året 1942 fik Slagelse overdraget det Danske mesterskab i individuelt landevejsløb. Det var et kæmpestort arrangement, som blev vundet af Rudolf Rasmussen KCK, Wenzel Jørgensen KCK, blev nr. 2 og Børge S Nielsen CC nr. 3. Den bedste Slagelse rytter var Vagn S Larsen, der blev nr. 16. Han blev ikke kun bedste rytter fra Slagelse, men også den bedste fra Sjællands Distriktet.

Danmarksmesterskabet sluttede med spisning og præmieuddeling, hvorefter der var bal, så rytterne kunne få en munter afslutning på årets Danmarksmesterskab.

Udfordringen
Slagelse Cykle Ring har i øvrigt aldrig været bange for at prøve noget nyt. Sidst i 40-erne, lavede de gæsteoptræden med Det Kongelige Teater, som desværre gav et kæmpe mæssigt underskud på ca. 2000 kr. hvilket var en slem forskrækkelse.

Ved SCR`s 25-års jubilæum arrangerede klubben jordbaneløb, som blev afviklet ved idrætspladsen, her blev rytterne sat på noget af en prøve, de var jo ikke vant til denne løbsform, men det var stærke navne, som Kay Werner og Evan Klamer, så de kunne trække ikke mindre end 3000 tilskuere.

Ved samme lejlighed kunne Carl Årslev fejre 24 ½ års jubilæum i SCR`s bestyrelse, hvilket er en meget lang periode, men godt for rytterne og cykelsporten.

Et langt spring frem til 1969, som var året hvor SCR fik en klubbil, den fungerede godt i mange år, men efterhånden blev udgifterne for store, så alle måtte køre i egne biler igen.

Det var også dette år Jens Peter Bokmand, SCR`s nuværende formand, for alvor tog fat på vintertræningen af rytterne, og at denne form for træning var nødvendig, kunne ses på de kommende års resultater.

Lysere tider
I 1973 afholdt SCR sit første motionsløb i samarbejde med Sjællands Tidende og den dag i dag arrangeres løbet stadig af SCR`s Venner.
Man kan i øvrigt sige at klubben gik mod lysere tider, rent økonomisk bl.a. indtægten fra motionsløbet, sponsoren Slagelse Møbelcenter og annoncer i klubbladet.

Det var også året hvor 3 ryttere fra Slagelse var med på en tur til Canada, arrangeret af Erik Breschel, de tre ryttere var Torben Hjort, Leon Ringbo og Henrik Buck. Det blev en uforglemmelig oplevelse for dem alle 3.
For at tjene penge til turen havde rytterne og Erik Breschel gået tiggergang hos mange forretningsdrivende, de satte også spilleautomater op i Vestsjællandscentret, for derigennem at tjene penge.

For at skabe reklame for SCR, blev der i 1975 kørt VM forsøg på ruller i Slagelse Møbelcenter. Man kørte 4 mand i 12 timer, for at se hvor langt man kunne nå. Det endte da også med, at Torben Hjort, Erik Jensen, Leon Ringbo og Peter Overskov slog 12 timersrekorden med ca. 800 m. Men allerede i 1976 måtte de i sadlen igen, da 4 englændere havde taget titlen fra dem, det lykkedes for de 4 Slagelseanere at få titlen tilbage.
Det havde længe været et stort ønske for SCR, at få et klublokale, og endelig i 1977 lykkedes det. Klubben fik anvist et lokale i Den gamle Lakridsfabrik på Nytorv, det var godt nok på 2. sal så det var lidt svært at få cyklerne med derop, men det gik.

I 1978 var SCR igen arrangør af DM på Landevej, første gang var jo i 1942, men der var jo sket meget på de år, så det var noget af en udfordring for de ledere der var i klubben dengang. 80 % af tiden blev brugt til at skaffe penge til løbet, man forsøgte sig bl.a. med en plastikpose, hvor byens handlende købte annoncer på for og bagside, man solgte også annoncer til programmet.

Budgettet var på 50.000 kr. og de penge blev brugt til hotelværelser til ryttere fra Jylland og fællesspisning for alle ryttere, officials og servicefolk. Målfoto, trykning af programmer osv. var også en udgift, men heldigvis for klubben gik Handelsbanken ind som hovedsponsor for løbet og det hjalp klubben meget.

Selvom der var nogle sportslige og økonomiske vanskeligheder, blev opgaven dog løst, og alle kunne gå hjem og sove trygt efter en lang periode med søvnløse nætter og masser af arbejde.

Udviklingen
Den 1. december 1981 flytter SCR til nye og bedre lokaler i Marievangs klubhus på Strandvejen.

Det går en del op og ned for klubben i "fattigfirserne" det er ikke de helt store navne, men et par A- ryttere har der dog været bl.a. Jens Knudsen, Kim Effer Jensen og Palle Josefsen mf. Ellers har det mest været de yngre årgange vi har satset på.

Vi bruger stadig megen tid på at skaffe penge til klubben, så vi kan betale vores husleje, træningslejre , klubtøj, afholdelse af løb osv.
Der er igennem firserne begyndt at komme mange motionsklubber til og løb som Århus-København, Sjælland Rundt, Vestsjælland Rundt er nogle af de løb vi hjælper til med, og også derfor tjener lidt på. Vi er også aktive i Anlægsfesten.

Den 1. november 1995 flyttede SCR til andre lokaler på Sct. Pedersgade 27 i Slagelse, vores "gamle lokaler " skulle bruges til ungdomsklub.
Bestyrelsen, venner og bekendte brugte nu ca. 4 måneder til at sætte lokaler i stand, og vi må sige at SCR har nogle dejlige store lokaler i dag, som vi er meget glade for.

Vi har indenfor de sidste par år haft stor tilgang af nye ryttere, og vi har et utroligt godt samarbejde med forældrene, dem er der nemlig også plads til i vores nye lokaler.

Hvert år kører vi i samarbejde med bankTrelleborg " De unges cykelløb", hvor vi ofte kan være heldige at få en del nye medlemmer.
Som sponsor til vores tøj har vi i mange år haft vores formand, Jens Peter Bokmand, Gørlev Cykelforretning.

Ved udgangen af 2005 trak Bokmand sig tilbage efter 29 år som formand. Cykelforretningen blev solgt og sponsoratet dermed også opsagt. En æra i SCR var slut.

I dag har vi heldigvis stadig en aktiv bestyrelse, og vi har fundet nye sponsorer. Slagelse Cykle Ring er stadig på vej derudad med et stigende medlemstal og mange forskellige aktiviteter.

Foruden Slagelse Cykle Ring, har klubben også en motionsklub, der hedder SCR`M og en venneforening der hedder SCR`s Venner.

I februar 2010 flyttede SCR ind i nogle nye lokaler på Gl. Holbækvej 6 i Slagelse.